Lockmachine en Coverlockmachine info

Alle informatie en verschillen over lock en coverlock machines

LOCKMACHINES

Wat is het voordeel van een lockmachine?

Een lockmachine of ook wel “overlocker” genoemd, wordt gebruikt om rekbare stoffen aan elkaar te naaien en af te werken met de 3- of 4-draads overlocksteek. Uw naaiwerk krijgt hiermee een professionele uitstraling. Geweven of rafelige stoffen kunt u gemakkelijk mooi afwerken. Daarnaast kan de lockmachine ook blindzomen en keurige zoomranden en sierranden maken.. De lockmachine snijdt en lockt tegelijkertijd. Draai een willekeurig kledingstuk maar eens binnenstebuiten en zie de naden: keurig en kaarsrecht afgewerkt met behulp van een lockmachine.

Een lockmachine is een aanvulling op uw naaimachine maar geen vervanging. Een lockmachine is echter wel onmisbaar als u uw naaiwerk ècht mooi wilt afwerken.  Naaiwerk krijgt nèt even de professionele finishing touch.

Hoe maak je eenvoudig een T-shirt met de Lockmachine, gratis mini cursus.
Hoe maak je eenvoudig een T-shirt met de Lockmachine, en een Coverlockmachine gratis mini cursus.

Het verschil tussen een Lockmachine en een Coverlockmachine?

Een lockmachine is er dus voor het betere snij- en lockwerk. Een coverlockmachine is er voor de typerende deksteken die gebruikt worden om tricot stoffen specifiek af te werken.  Deksteken en coversteken zijn de steken die je onderaan, of bij de hals van een t-shirt ziet. Deze steken kunt u alleen maken met een coverlockmachine maar niet op een gewone lockmachine. Er bestaan ook wel combinatie machines, maar wij adviseren deze niet.

Een lockmachine als onmisbaar naaigereedschap.

Indien u nog geen lockmachine heeft is het verstandig om éerst een lockmachine aan te schaffen. Later kunt u eventueel altijd nog een coverlockmachine erbij kopen, maar op zich zorgt een lockmachine al voor een prachtige afwerking van uw naaiwerk.