Hoe kan ik logo's ontwerpen

Zelf logo's en patronen maken om te kunnen borduren met de borduurmachine, hoe werkt dat?

Met een borduurmachine (of een gecombineerde borduur/naaimachine) kunt u afbeeldingen borduren op stof door deze in een borduur ring /raampje te spannen.

Deze afbeeldingen zijn geen gewone computerafbeeldingen (zoals bijvoorbeeld .jpg .jpeg .gif .png of een vectorbestand). Deze afbeeldingen zijn omgezet naar “borduurbestanden”. Vaak heeft elk merk machine zijn eigen techniek en dus ook een eigen soort bestand zoals .pes van Brother of .hus van Husqvarna. Er zijn ook machines die meerdere formaten lezen zoals de Veritas Florence en de Bernina Bernette B70/B79.

U zult dus altijd een afbeelding moeten omzetten naar een borduurbestand. Hiervoor zijn er speciale ontwerpprogramma’s voor op de computer te koop zoals PE-design van Brother. Met zo’n programma kunt u meer dan alleen omzetten. Het zijn vaak ook echte ontwerpprogramma’s.

Betekent dit nu dat u zonder zo’n programma geen afbeeldingen kunt borduren? Nee hoor. Helemaal niet! In de machines bevinden zich al een hele reeks aan borduur-afbeeldingen (of op een bijgeleverde CD of een link naar een speciale website).

Vaak levert het bedrijf (zoals Veritas of Bernette) een beperkt ontwerpprogramma gratis bij de machine. Hierin zitten letters, grondvormen (zoals cirkels, hartjes, ovalen, rechthoeken, etc.) waarmee u, in combinatie met bijgeleverde plaatjes, zelf allerlei gepersonaliseerde ontwerpen kunt maken.

Ook zijn op internet duizend-en-één gratis borduurbestanden te vinden (freebees). Daarnaast zijn er nog duizend-en-twee borduurbestanden te koop van mensen die prachtige borduurbestanden hebben ontworpen (via Etsy of bij borduurclubs bijvoorbeeld).

Ook zijn er bedrijven die tegen betaling voor u digitaliseren en uw afbeeldingen omzetten naar een door de borduurmachine te lezen bestand.
Als u maar 1 of 2 logo's, of ontwerpen wil maken is dit vaak goedkoper dan speciale software aan te schaffen

Deze borduurbestanden zet u via de PC/tablet en een USB-stick (of bij de Veritas Florence via uw tablet/telefoon) op uw machine.

Daarna kunt u aan de slag.