Naaien met een biaisbandvoet

Met deze voet naait u gemakkelijk biaisband (van max. 7 mm breed in gevouwen toestand) aan. U kunt reeds gevouwen (gekocht) biaisband gebruiken of zelf een strook stof knippen met een maximale breedte van 2,5 cm. U kunt stof gebruiken die recht van draad is of stof die schuin van draad is (om mooie bochten te maken).

Voer het band aan de brede kant van de voet in. Gebruik een puntig dun voorwerp (bijvoorbeeld een naald) om de stof door de binnenzijde van de geleiders te trekken. Bij band met niet gevouwen randen moet u er op letten dat het band aan beide zijden op dezelfde manier in de geleiders valt.

Trek het band een stukje door de voet zodat het er aan de achterzijde uitsteekt.

Bevestig de voet aan de naaimachine met het kliksysteem.

Stel de naald zo af dat de naald op de juiste plaats in het biaisband naait. Als de naald niet in het gat van het voetje valt, dan kunt u door de schroef (A) los te draaien de voet zo verschuiven/stellen dat de naald wel door het gat gaat en precies op de rand van het biaisband stikt.

Draai met de hand aan het handwiel om te controleren op welke plek de naald in de stof naait. Kies hiervoor de juiste steek: rechte stiksteek (lengte 2-2,5 mm) of zig-zag steek met steeklengte 1-1,5 mm en steekbreedte 2-3 mm).

Leg de stof waarlangs het biaisband moet komen in het voetje en draai met het handwiel de naald in de stof. Nu kunt u gaan naaien. Leid het band en de stof zo dat het band precies langs de rand van de stof valt.