Gebruiksklaar maken paspop

De eerste keer dat u de (Siera) paspop gaat gebruiken, moet u de pop in elkaar zetten en aan uw eigen maten aanpassen. Dit doet u het beste op de volgende manier:

 • Maak een lijstje met uw eigen maten. Het gaat om de bovenwijdte (BW), de taillewijdte (TW), de heupwijdte (HW), de ruglengte (RL) en de halswijdte. Houd dit lijstje bij de hand als u de pop in elkaar gaat zetten en gaat instellen.
 • Neem alle onderdelen uit de doos.
   
 • Gebruik de bovenkant van de telescoopstang A (Zie foto, hierop is een kruis te zien) om vanaf de onderkant van de torso (C) de ruglengte (RL) in te stellen op de laagste/onderste stand (later past u dit aan op de door u gewenste lengte). Om dit makkelijk te kunnen doen legt u de pop neer. Zoals u kan zien op de afbeeldingen, moet u de telescoopstang naar rechts draaien en tegelijk naar boven duwen.    
 • Schuif de 4 poten (B) aan de steun onderaan de telescoopstang. Schuif eventueel de verstelbare arm (F,G en H) om de zoom te meten ook over de telescoopstang alvorens u de telescoopstang in de steun met de poten gaat zetten. 
 • Nu zet u de stang met de onderkant (geen kruis zichtbaar) in de voet (I) en duwt u deze stevig aan. Draai stelschroef E (zie afbeelding) goed vast.
 • Zet de torso op de voet. De pop zit nu in elkaar.

Op de stang staat een maatverdeling. Hiermee kunt u de pop zo instellen dat uw schouders op dezelfde hoogte zijn als die van de pop. Het getal dat u afleest (bv. 141) vlak boven schroef E, is het getal dat de totale achterlengte van het kledingstuk tot de grond weergeeft (min 5 cm omdat een rok nooit op de grond hangt).

Deze totale achterlengte meet u vanaf de “uitstekende nekwervel”, ongeveer 4 cm onder de kunststof band waarmee de hals van de pop begint.

Nu kunt u met de draaiknoppen de maten aanpassen.

 1. Begin middenvoor met de BW ( rood) . Draai de knop rechtsom, nadat u deze ingedrukt heeft. Ga niet verder dan halverwege de nummers. De (rode) stip wijst dan recht naar boven. Als u de knop loslaat voelt u een klik in de juiste stand.


   
 2. Stel daarna de TW middenvoor ( groen) in.
 3. Als derde stelt u de HW middenvoor (blauw) in.
 4. Draai de torso en stel de knoppen aan de achterzijde in van boven naar beneden, dus middenachter BW, middenachter TW en middenachter HW. Ook hier draait u niet verder dan halverwege.
 5. Nu kunt u beide zijkanten instellen: ook weer van boven naar beneden BW, TW en HW. Ook hier draait u de knoppen niet verder dan halverwege.

Nu alle knoppen zijn ingesteld op halverwege, kunt u ze op uw eigen maat gaan instellen.

Daarvoor volgt u de stappen 1 t/m 5 zodat alle knoppen op het juiste nummer staan, namelijk uw eigen maten in cm of inch. Op elke knop staat de totale omvang, dus bijvoorbeeld BW (96 cm).

Vervolgens stelt u de knop bovenop de pop in zodat de halswijdte ( paars ) overeenkomt met uw eigen maat.

Als laatste meet u de RL van de paspop. Net als bij een persoon meet u vanaf de halslijn (daar waar bij mensen de eerste uitstekende nekwervel aan de achterzijde bovenaan de rug zit), tot aan de taille. Mocht deze maat nog aangepast moeten worden dan gebruikt u daar weer de telescoopstang voor, zoals in het begin bij het opbouwen van de pop is beschreven.

Op de volgende foto ziet u de hoogste stand. Op deze manier krijgt u de maximale ruglengte.