Ondertransport naaimachine komt niet omhoog

Heeft u problemen bij het uit- en inschakelen van het ondertransport?

Soms blijft de transporteur in de onderste stand staan, ook nadat u de knop weer naar rechts heeft geschoven. In bijna alle gevallen kunt u dit zelf oplossen: schuif de knop een paar keer heen en weer, terwijl u het handwiel naar u toe draait. In de meeste gevallen komt de transporteur dan weer omhoog. Lukt het niet meteen, dan probeert u het nog 3 of 4 keer. Lijkt het nog steeds niet te lukken dan kunt u de stappen die hieronder beschreven staan volgen.

Zo werkt de transporteur

Aan de achterzijde van de vrije arm zit een schuifknop (in de rode cirkel) om het ondertransport (in de blauwe cirkel) te laten zakken. Schuift u de knop in de richting van de pijl dan zal de transporteur in de steekplaat/naaldplaat zakken. Dit staat ook beschreven in de handleiding bij “knoop aanzetten”.

Soms blijft zelfs na een aantal keer heen en weer schuiven de transporteur in de onderste stand hangen. U kunt dit meestal zelf oplossen. Volg daarvoor onderstaande stappen:

1. Verwijder het voetje en de naald.

2. Verwijder de steekplaat/naaldplaat (en spoeltje met eventueel het spoelhuis).

3. Gebruik WD-40 om onder en naast de transporteur te spuiten.

4. Schuif aan de knop om de transporteur omhoog te zetten, terwijl u het handwiel van de machine naar u toe draait. Schuif de knop eventueel een paar keer heen en weer. Terwijl u aan het handwiel draait hoort u een "klik" op het moment dat de transporteur weer in het werk valt. Soms moet u hiervoor even extra tegen de knop "aanduwen".

5. Beweeg de transporteur handmatig op en neer. Als de transporteur lang niet is uit- en ingeschakeld (dat kan ook het geval zijn bij een
nieuwe machine, die nog nooit gebruikt is), dan kunt u de transporteur handmatig op en
neer bewegen. Op deze manier gaat het smeermiddel beter tussen de onderdelen. Volg
daarna weer de handelingen die beschreven staan bij nr. 4.

TIP:Het is ook zeker aan te raden om uw machine regelmatig een onderhouds beurt te geven.
Dit kunt u zeer eenvoudig zelf doen met onze onderhouds tips en het kost u niets.
Bekijk hier onze onderhouds films!

Bestel hier uw onderhoudssetje met oa. Naalden , olie, kwastje , schroevendraaier etc.